Den blå tråden

Genre Romaner (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Den blå tråden

av Anne Tyler

En generationsroman om en familj som alla andra – lika unik som alla andra.

Varje familj odlar sin egen myt. "Det var en vacker, blåsig, gulgrön eftermiddag …" Det är så Abby Whitshank alltid börjar historien om hur hon blev kär i Red den där julidagen 1959.

Hela familjen Whitshank har samlats på föräldrarnas veranda. Abby och Red börjar bli äldre och barnen måste hjälpa till att fatta beslut om vad som ska hända med huset. Alla är där: döttrarna Amanda och Jeannie, minstingen Stem, till och med Denny, familjens svarta får. Små och stora avslöjanden görs efterhand.

Abby och Red är navet i denna familjehistoria som rör sig obehindrat mellan decennierna. Men alla i den spretiga familjen har sin egen berättelse, och vi får följa med hela vägen tillbaka till första halvan av 1900-talet. I släkten Whitshank löper kärleken till familjehuset i Baltimore som en tydlig tråd, och som en tråd löper kanske också oförmågan att bli lycklig, trots att de tror sig göra de rätta valen.

Ingen kan på ett lika genomträngande, medkännande och genuint sätt som Anne Tyler teckna personporträtt och skildra relationer.

"Den blå tråden är Anne Tylers tjugonde roman och det märks i varje fulländad mening.”
- Bookseller

Format Inbunden

ISBN 9789187783364


FormatE-bok

ISBN 9789187783371


Utg.datum 2015-05-26

Sidor 400

Översättare Karin Andrae

Anne Tyler

Anne Tyler hör till de stora amerikanska moderna berättarna. Flera av hennes böcker har förärats prestigefulla priser, tex Djupandning som belönades med Pulitzerpriset 1989 och Den tillfällige turisten som belönades med National Book Critics Circle Award 1985 och filmatiserades med William Hurt och Geena Davis i två av rollerna.

Anne Tyler växte upp i Raleigh, North Carolina och studerade där vid Duke University samt vid Columbia University i New York. Hon arbetade som bibliotekarie och bibliograf innan hon flyttade till Maryland.

1963 gifte sig Tyler med den iranska psykiatern och författaren Taghi Mohammad Modarressi, med vilken hon fick två döttrar, Tezh och Mitra. Modarressi dog 1997.

Tyler bor i Baltimore, Maryland, där även de flesta av hennes romaner utspelar sig.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1692 x 2546

Storlek 2,95 MB

Ladda hem

Anne Tyler © Michael Lionstar

Typ JPG

Format 2181 x 3145

Storlek 4,71 MB

Ladda hem

Fler böcker av Anne Tyler