Den vita drottningen

Genre Romaner (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Den vita drottningen

av Philippa Gregory

Kärlek, makt och dödliga intriger


Elisabet Woodville är änka. Hennes man har, som så många andra, dött i inbördeskriget. Hon tillhör släkten Lancaster som har förlorat många män, mycket mark och nästan all makt. En dag möter Elizabeth en man och blir blixtförälskad. Men mannen tillhör släkten York, den för tillfället segrande sidan i rosornas krig. De båda gifter sig, trots släkternas reservationer. Och så småningom installeras de som kung och drottning av England. Elizabeth stöttas av den makthungriga släkten Lancaster men överallt finns det konspirationer. Många män och kvinnor är redo att störta Elisabet och Edvard och själva ta över den engelska kronan.
Rosornas krig är en serie inbördeskrig som utspelade sig i England under åren 1455 till 1485 mellan släkterna Lancaster (med en röd ros i vapenskölden) och York (med en vit ros i vapenskölden). I Den vita drottningen får vi följa en kvinna som slåss för att överleva och för att få makt, mitt under ett brinnande krig.

Format Kartonnage

ISBN 9789173517607

Utg.datum 2011-04-01

Sidor 510

Översättare Kjell Waltman

Redaktör Lisa Wilhelmson

Philippa Gregory

Philippa Gregory är doktor i engelsk litteratur och bästsäljande författare känd för sina skildringar av Englands historia genom dess kvinnor.
Den blå hertiginnan är tredje delen i trilogin om rosornas krig.

”Gregory skapar magi igen … Hon uppvisar den passion och skicklighet som gjort henne till den historiska romanens drottning.”
Publishers Weekly

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1843 x 2752

Storlek 3,00 MB

Ladda hem

Philippa Gregory © Robin Matthews

Typ JPG

Format 3201 x 3500

Storlek 8,43 MB

Ladda hem

Fler böcker av Philippa Gregory