Före fallet

Genre Deckare, Thrillers, Spänning (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Före fallet

av Noah Hawley

Hyllad spänningsroman från skaparen av tv-serierna Fargo och Bones

Den misslyckade konstnären Scott Burroughs brukar alltid ta färjan tillbaka till New York från Martha's vineyard, men av en slump erbjuds han en ledig plats i den kände mediemogulen David Batemans privatjet. En kort stund efter take-off störtar planet ner i havet. Sex av passagerarna samt de tre besättningsmedlemmarna omkommer. Bara Scott och Batemans lille son, JJ, överlever.
De extraordinära omständigheterna kring deras överlevnad – Scott räddar den lille pojken genom en närmast mirakulös simfärd in till land – och det faktum att pojkens far var mycket förmögen och chef för en nyhetskanal, gör att Scott ofrivilligt hamnar i rampljuset. Tillsammans med den föräldralösa pojken sugs han upp i en malström av spekulationer, som snart överskuggar den officiella undersökningen av tragedin.
I kapitlen varvar författaren med ökad intensitet berättelsen om katastrofens fruktansvärda efterverkningar med närgångna personskildringar av planets passagerare och besättningen före olyckan. Vilka andra var med på planet? Fanns det en hotbild mot dem? Var det verkligen en olycka? Fanns det en bomb? Vem är Scott Burroughs, egentligen?

Format Inbunden

ISBN 9789187783890

Utg.datum 2017-03-27

Sidor 450

Översättare Christian Ekvall

Noah Hawley

Noah Hawley, född 1967, är mest känd för att ha skapat tv-serierna Bones och Fargo. Före fallet är hans femte roman, men första på svenska. Han bor i Austin, Texas med fru och barn.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2480

Storlek 2,64 MB

Ladda hem

Noah Hawley © Leah Muse

Typ JPG

Format 3300 x 4400

Storlek 2,13 MB

Ladda hem