Irenas barn

Genre Livsberättelser, biografier & memoarer

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Irenas barn

av Tilar J. Mazzeo

Den sanna berättelsen om en kvinnlig Schindler. 

Irena Sendler arbetade inom socialvården och var därigenom en av de få som fritt kunde passera genom kontrollstationerna till Warszawas getto. Det gav henne möjlighet att smuggla in livsviktig medicin och mat till den judiska befolkningen gärningar som vid upptäckt hade straffats med döden.

När hotet om deportering till koncentrationslägren växte gömde Irena tusentals barn i portföljer, i likkistor, i jutesäckar och smugglade ut dem ur gettot. Utanför murarna fick barnen nya identiteter, men Irena skrev ner deras verkliga namn och adresser på papperslappar som sedan sparades i en flaska och gömdes under ett äppelträd i en väns trädgård. Irenas förhoppning var att föräldrarna skulle kunna hitta sina barn efter kriget. Hon kunde aldrig föreställa sig att mer än nittio procent av barnens familjer skulle dö, de flesta i gaskamrarna i Treblinka.

Tilar J. Mazzeo berättar om en fasansfull tid i historien då en sällsynt modig kvinna, och hennes många förtrogna, riskerade sina liv för att göra det enda rätta: rädda barnen i Warsawas getto undan förintelsen.

Format Inbunden

ISBN 9789187785474

Utg.datum 2017-09-18

Sidor 388

Tilar J. Mazzeo

Tilar J. Mazzeo ligger bakom flera bästsäljande titlar men det här är första boken som har översatts till svenska. Hon är professor i engelska vid Colby College i Maine. Hon har skrivit flera sakprosatitlar varav många legat på bland annat New York Times bästsäljarlista. Tilar pendlar mellan Maine, New York City, och Saanichton, British Columbia, där hon bor med make och bonusbarn.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1654 x 2551

Storlek 3,16 MB

Ladda hem

Tilar J. Mazzeo

Typ JPG

Format 1200 x 1600

Storlek 1,02 MB

Ladda hem