Jungfruns älskare

Genre Romaner (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Jungfruns älskare

av Philippa Gregory

1558 ringer kyrkklockorna för att tillkännage att Elizabeth I är Englands nya drottning. Hon har överlevt oräkneliga ntriger i sitt unga liv och äntligen är tronen hennes. Men hon har ärvt ett sargat och fattigt kungadöme, slitet av motsättningar och hotat av många fiender.
Vid hennes sida finns adelsmannen Robert Dudley. Hans far blev avrättad för förräderi och själv satt han länge fängslad i Towern nu är han fylld av revanschlusta och äregirighet. Om han kan bli den vackra drottningens förtrogne är hans lycka gjord. Han och Elizabeth rör sig snart i en förförelsedans som hovet iakttar med oblida blickar: Robert Dudley är gift och omöjlig som kunglig gemål. Robert och Amy gifte sig av kärlek, men äktenskapet är inte lyckligt. Robert längtar efter makt och i drottningen har han funnit sin like. Medan passionen mellan honom och Elizabeth växer drömmer Robert om skilsmässa och om att bli Englands kung. Men han vet att Amy aldrig kommer att släppa honom fri.

Format Pocket

ISBN 9789171308818

Utg.datum 2007-02-01

Sidor 384

Översättare Carla Wiberg

Philippa Gregory

Philippa Gregory är doktor i engelsk litteratur och bästsäljande författare känd för sina skildringar av Englands historia genom dess kvinnor.
Den blå hertiginnan är tredje delen i trilogin om rosornas krig.

”Gregory skapar magi igen … Hon uppvisar den passion och skicklighet som gjort henne till den historiska romanens drottning.”
Publishers Weekly

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 643 x 1033

Storlek 0,57 MB

Ladda hem

Philippa Gregory © Robin Matthews

Typ JPG

Format 3201 x 3500

Storlek 8,43 MB

Ladda hem

Fler böcker av Philippa Gregory