Riktiga män äter sallad - mat för dig som vill må bra och leva längre

Genre Mat & dryck

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Riktiga män äter sallad - mat för dig som vill må bra och leva längre

av Mai-Lis Hellénius & Mia Gahne

Enligt den vetenskapliga forskningen kan mera grönsaker på tallriken förlänga livet, öka muskelstyrkan och minska impotensproblem. Men sallad är så mycket mer än tomat och gurka. Sallader kan bestå av grönsaker, rotfrukter, bönor, nötter, fullkornsgryn och olivolja till kött- eller fiskbiten. Som gör dig mätt utan att göra dig däst. Män äter för lite grönsaker och detta bidrar till att män får fler problem med hälsan i medelåldern. Den här boken vill på ett lustfyllt sätt inspirera männen att förändra sina kostvanor. För visst går det att bli mätt på sallader.

Författaren Mai-Lis Hellénius är professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska Institutet och överläkare på Livsstilsmottagningen vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hon arbetar med att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och under åren har hon mött tusentals män som fått hjälp med att förändra sin livsstil. Utifrån vetenskaplig grund förklarar Mai-Lis Hellénius varför grönare mat är så bra för mäns hälsa och ger råd om hur du börjar.

Här intervjuas även kända män som goda förebilder: ishockeylegenden Börje Salming, Odd Molly-grundaren Per Holknekt, sportkommentatorn Arne Hegerfors, mästerkocken Erik Lallerstedt, Operakällarens vd Abbe Ibrahim, familjeföretagaren Fernando di Luca och professor Stephan Rössner. Journalisten Mia Gahne har mött dem på hemmaplan.

Format Inbunden

ISBN 9789153437307

Utg.datum 2012-03-01

Sidor 144

Redaktör Ingela Holm

Redaktör Lena Fieber

Fotograf Bruno Ehrs

Mai-Lis Hellénius

Mia Gahne

Mia Gahne är en av Sveriges mest lästa matskribenter. Hennes mat figurerar i ett fyrtiotal dagstidningar från norr till söder, men även i flera magasin och tidskrifter. Hon har tidigare medverkat som skribent, stylist och receptmakare i ett tiotal kokböcker, samt översatt prisbelönta deckare. Mia är dessutom stolt över att ha fått ta emot Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2012. Sommarlätt är hennes första egna kokbok.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 2357 x 3184

Storlek 7,15 MB

Ladda hem

Mai-Lis Hellénius © Bruno Ehrs

Typ JPG

Format 1031 x 1417

Storlek 1,47 MB

Ladda hem

Mia Gahne © Jennifer Nemie

Typ JPEG

Format 427 x 640

Storlek 0,07 MB

Ladda hem

Mia Gahne

Typ JPEG

Format 427 x 640

Storlek 0,07 MB

Ladda hem

Fler böcker av Mai-Lis Hellénius & Mia Gahne