Skönhetens fatala betydelse

Genre Romaner (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Skönhetens fatala betydelse

av Amanda Filipacchi

Provocerande, bisarr och rolig roman om skönhetsideal.
I hjärtat av New York City lever en grupp konstnärliga vänner. I centrum står Barb och Lily, två kvinnor på motsatta sidor av skönhetens spektrum, men med samma problem: rädslan att bli bedömda för sitt yttre.

Den sagolikt vackra och begåvade kostymdesignern Barb befinner sig fjättrad bakom en mask hon själv har valt. De blickar som möter henne på gatan visar ignorans eller förakt. Precis som hon vill ha det. Det är inte många som vet hur hon egentligen ser ut, och de konsekvenser hennes utseende har medfört.

Barbs motpol och bästa vän heter Lily. Lily har en unik musikalisk förmåga men hennes vackra inre natur överskuggas av hennes, i allmänhetens ögon, oattraktiva yttre. Hon skulle rentav kunna kallas ful.

Två kvinnor på motsatta sidor av skönhetens spektrum, men med samma rädsla: att bara bli sedda för sitt yttre.

Format Inbunden

ISBN 9789176790106

Utg.datum 2016-03-29

Sidor 400

Översättare Ylva Mörk

Amanda Filipacchi

AMANDA FILIPACCHI föddes i Paris, är utbildad i både Frankrike och USA och är bosatt i New York. Hon har studerat vid Columbia University och skriver regelbundet artiklar till The New York Times, Wall Street Journal, och The Atlantic. Skönhetens fatala betydelse är hennes fjärde roman.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1847 x 2740

Storlek 7,50 MB

Ladda hem

Amanda Filipacchi © Marion Ettlinger

Typ JPG

Format 3459 x 5108

Storlek 2,48 MB

Ladda hem