Tyrannens barn

Genre Romaner (Utländska berättare)

Förlag Massolit förlag

Boken är lagd i din recexkorg! Visa korgen nu!

Tyrannens barn

av Anne-Cathrine Riebnitzsky

Fyra syskon gör allt för att skydda varandra i ett hem fyllt av hot och våld.

Lisa och hennes bror Ivan är soldater i Afghanistan, men reser hem när yngsta systern Marie, en begåvad konsertpianist, försökt begå självmord. Växelvis varvas nutid med återblickar från syskonens uppväxt på den ensligt belägna bondgården, där barnen är helt i föräldrarnas våld. De tvingas tidigt skydda sig själva och varandra från den brutala fadern. Mamman finns där, men hennes psykiska sjukdom gör henne opålitlig, och hon gör det oförlåtliga: ställer sig på pappans sida.

Denna otroligt gripande roman med verklighetsförankring, kunde publiceras först efter att Riebnitzskys pappa dött.

”Anne-Cathrine Riebnitzsky är en skicklig berättare, och håller läsarens fulla uppmärksamhet med detta grymma familjedrama[...] hon är mycket bra på att byta perspektiv mellan det förflutna och nutiden[…] detta är en chockerande och uppslukande roman.”
Politiken

Format Inbunden

ISBN 9789187783661


FormatE-bok

ISBN 9789187783678


Utg.datum 2015-09-28

Sidor 350

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky, född 1974, är författare och officer. Hon har tidigare skrivit två böcker, romanen Den stjålne vej (för vilken hon tilldelades Årets debutantpris på Bogforum) och fackboken Kvindernes krig (som nominerades till Weekendavisens Litteraturpris) om hennes upplevelser som soldat i Afghanistan.

Tyrannens barn har sålt i över 55 000 exemplar i Danmark och översatts till flera språk. Den utsågs till årets bästa bok (De Gyldne Laurbaer) av bokhandlarna, låg på topplistorna över ett år, var den bäst säljande boken i danska bokklubbar och fick flera litterära priser, bland annat Politikens Novel of the year Award 2013. Den har fått strålande omdömen av recensenterna.

Pressmaterial

Omslagsbild

Typ JPG

Format 1594 x 2507

Storlek 5,10 MB

Ladda hem

Anne-Cathrine Riebnitzsky © Les Kaner

Typ JPG

Format 4928 x 3280

Storlek 4,76 MB

Ladda hem